zondag 30 april 2017

07 - Loksbergen - Limburgse Hageland - 12 Km

Over en door de ijzerzandsteenheuvels van het Hageland.



We starten vanop de parking van het Streekmuseum. En daar zie je meteen al een eerste kapel die we dan ook links laten liggen.


En op de eerste kruising krijg je meteen onderstaande te zien een beeld in een boom ingebouwd vrij uniek en prachtig.


En dan begint het eigenlijk goed .....je wandelt een hele tijd door verdoken beddingen die je afschermen van het zonlicht maar die des te meer gewoon prachtig zijn. Je kan hier echt bewonderen hoe de wortels van een boom zich een onvoorstelbare weg graven richting water.


Het zijn zeker niet de eerste maar dan ook weer niet de laatste van dit soort foto's die je te zien krijgt en dit natuurlijk afgewisseld met de talrijke fruitboomgaarden.


Toen ik daar was stonden deze in bloei en dat is een streling voor het oog.





Op de kruisingen vinden we vaak een kapelletje terug en ik merk op dat ze allen zijn gekleurd met Blauw-Wit ik vermoed de kleuren van de Stad Halen.


En naast de fruitbomen kunnen hier ook de wijnstronken niet ontbreken en hoe lekker die wijn is kunnen we straks proeven als we aankomen bij het streek museum.



Je ziet het nauwelijks maar onderstaande is een kapeltje totaal verborgen onder het loof.

En om het dan maar af te leren gaan we verder met meer bomen in de zandsteenheuvels. Je snapt het niet hoe sommigen overeind blijven.




En na deze kapel heb ik dus de wandeling uit het boek hertekend omdat deze langs dezelfde weg terug gaat naar het museum. Dat was dus geen goed idee want de weg die ik heb uitgetekend loopt een 2 à 3 Km langs een drukken baan dus je volgt beter het boek.


De GPX file.

Loksbergen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire Posts